Dorostenci proti Hradci další výhru nepřidali

Dorost se do akce vrátil po dvou týdnech, avšak třetího vítězství nad Hradcem Králové se nedočkal. S Mountfieldem hrál vyrovnanou partii první dvě třetiny, ve kterých sice mladí Berani mírně zaostávali, ale soupeře pořád měli na dostřel. Třetí část už ale definitivně rozhodla, lvi se v ní dvakrát prosadili bez odpovědi ševců a zajistili si tak plný bodový zisk. Zlínští dorostenci sice vyprodukovali větší počet střel, ale na brankáře Jana Kasala nedokázali najít efektivní recept. Domů se tedy vracejí s prázdnou.
11.kolo, čt 27.1.2022, ČPP Aréna
Hr.Králové
Zlín
6:2
(1:0, 3:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 8. Král (Hora, Novotný), 29. Trejbal (Burda), 30. Hora (Novotný, Bezpalec), 40. Král (Novotný, Mráz), 50. Klíma (Jón, Bezpalec), 57. Hora (Novotný) – 28. L. Heš (Holba), 35. Šišák (L. Heš, Holba). Rozhodčí: Holibka – Kopecký, Landsmann. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 87. Střely na branku: 29:41. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 6:2.

Kasal – Fiala, Pavič, Černý, Burda, Mráz, Bezpalec, Samek – Pavlík, Jón, Hora, Mach, Klíma, Trejbal, Král, Novotný

Uherek – Kotala, Řezníček, Hamrla, Mikel, Kopřiva, Lukaštík, Šišák – Urban, Holba, Kos, L. Heš, Pilát, Marek, Pešák, Kaláč, J. Heš, Klimek

Hradec sehrál v minulém týdnu jen jedno utkání, to Berani nastoupili do hry dokonce po dvoutýdenní pauze. Přesto byli v první třetině aktivnější a lepší. Dlouho ale ne nebezpečnější: Po minutě měl první velkou šanci Jiří Klíma a když domácí ubránili první oslabení, Lukáš Král je po přesné nahrávce Tomáše Hory poslal do vedení – 1:0.

To byl dar z nebes, neboť převaha Beranů do první přestávky postupně sílila. Druhou přesilovkou si ještě moc nepomohli, až Pilátova šance odstartovala tlak hostů. Po zaváhání v rozehrávce nebezpečně pálil Kaláč, poslední dvě minuty připomínaly zámek v početní výhodě, ale Jan Kasal nepustil ani tvrdou ránu obránce Mikela. Zlín prohrával, přestože v první třetině střelecky vládl 18:7!

Po přestávce ale jako by na led nastoupil úplně jiný Hradec. Najednou byl ve hře v každém střídání, najednou odhodil strach. Sebevědomí mu dodala i dobrá první přesilovka, v níž měl největší šanci dorážející Novotný. Jenže když obří šanci nevyužil Hora, soupeř paradoxně vyrovnal! Lukáš Heš v přečíslení čekal tak dlouho, až pověsil kotouč krásně pod břevno – 1:1.

Domácí si však za zlepšený výkon zasloužili ovoce, které přišlo hned v další minutě. Kapitán Jan Trejbal byl až sám překvapen, že jeho rána z první prošla do sítě, nicméně brankář Uherek nic nemohl vidět. A přesně o minutu později zakončil kombinaci přesnou střelou Tomáš Hora – 3:1!

Zlín se z útlumu dostal i díky hře čtyř proti čtyřem, ve které si Lukáš Heš počkal na Marka Šišáka a hostující kapitán snížil. Vyrovnání pak viselo ve vzduchu, sahali po něm po parádním signálu Pilát a následně opět Lukáš Heš. Jenže místo toho přišla rána do šatny! 28 sekund před druhou sirénou se o ni v brejku postaral forhendovým blafákem Lukáš Král – 4:2.

Skóre pomohlo k obrazu hry, který se zase pozvolna překlopil na zlínskou stranu. Aktivita to však byla v řadě pasáží spíš platonická, Moravanům chyběla častější střelba. Když navíc Jiří Klíma v 50. minutě předvedl šikovné ruce a bekhendem z úhlu pověsil puk pod břevno, hosté už před sebou měli velký kopec – 5:2.

O zbytek se starala poctivá hradecká defenziva. A jestli jsme u Klímy mluvili o šikovných rukách, pak nezbývalo než smeknout před poslední trefou Tomáše Hory. Ten už před Uherkem doslova stál, ale i tak ho v nejhezčí akci zápasu vymíchal do prázdné brány a dorovnal dvoubrankový výkon Krále. Hradečtí tak zapsali třetí vítězství v nadstavbě, a to dosud nejvyšší – 6:2.

Ohlasy trenérů

Lukáš Král (Mountfield HK): Měli jsme se Zlínem dvě prohry a věděli jsme, že nám úplně nesedí. Hraje takový poctivý hokej, moc nás nepouští do přečíslení. Trošku jsme se na to chystali, samozřejmě v podmínkách aktuální doby. Chtěli bychom kluky hodně pochválit za to, jak se zápasu zhostili, protože předvedli zodpovědný a bojovný výkon a plnili přesně to, s čím jsme do zápasu šli. Říkali jsme, že Zlín určitě není takový soupeř, se kterým bychom dokázali prohrát třikrát za sebou, a jsme rádi, že jsme ho teď doma porazili. Klukům patří dík.

Radek Pšurný (PSG Berani Zlín): V první třetině byl na nás vidět výpadek, že jsme dlouho nehráli. Myslím, že nevyhrál lepší tým, ale efektivnější. Domácí byli v koncovce natolik efektivní, že ty góly dali, zatímco my bohužel ani z vyložených šancí ne. Výsledek je takový, jaký je, a mrzí nás to.

Fotogalerie